Sep 5, 2007

Länk
Bill Clinton håller ångan uppe. Förutom att vara en försvarlig del av hustrun Hillarys "two for one"-kampanj så har han tydligen ägnat kvällarna i hobbyrummet åt att skriva ned sina tankar om filantropi. Här är åtminstone en recension. Håll med om att undertiteln är smörig.

Mannen som dragit över flera kvinnor under sitt gifta liv än de republikanska presidentkandidaterna tillsammans (inte speciellt monogama killar med tanke på sina kristna övertygelser) är sannerligen inte den första och knappast den sista i att haka på den senaste filantropitrenden. Sedan Warren Buffett lämpade över 30 miljarder dollar i Bill Gates händer och sade "gör det bästa du kan av det" är det många som vill ge sina two cents om filantropins roll i världen, och framför allt hur filantropi bäst ska bedrivas. Ett sätt som kanske inte är det första man tänker på att dela ut pengar som priser till företagsamma personer, eftersom företagsamhet, som vi alla vet, är lösningen på fattigdomen i världen.

För att nu ta glorian av det hela måste ju också tilläggas att egentligen är vi givmilda av precis samma orsak som när vi köper bling bling åt oss själva. Men så länge resultatet är gott får det väl anses vara okej.

No comments: